Proves per a adolescents

Quan un nen entra en una edat de transició, sovint el seu estat mental és inestable. Per comprendre el que li passa, les proves per a adolescents l'ajudaran, cosa que permet identificar problemes psicològics i evitar possibles desviacions en el comportament.

Actualment, es coneixen més d'uns centenars de qüestionaris, que seran una excel·lent ajuda en el treball no només dels educadors, sinó també dels pares. Entre les proves més interessants per a adolescents, distingim les següents:

La prova "Escala d'agressió"

Convida l'estudiant de secundària a respondre amb honestedat si pensa que les afirmacions següents són certes sobre si mateix:

 1. No puc callar si alguna cosa causa el meu descontentament.
 2. És molt difícil argumentar-me.
 3. Em enfado si em sembla que algú s'està burlant de mi.
 4. Comença fàcilment una disputa, fins i tot puc pagar físicament el delinqüent.
 5. Estic segur que puc treballar millor que els meus companys.
 6. A vegades vull cometre una mala acció que emporta gent de xoc.
 7. M'agrada provocar animals.
 8. Succeeix que vull jurar sense cap raó.
 9. Si els adults em diuen què fer, vull fer el contrari.
 10. Em considero independent i determinat.

Ara cal avaluar els resultats d'aquesta prova per a l'agressivitat dels adolescents. Cada resposta positiva és un punt. 1-4 punts indiquen una baixa agressivitat del nen, 4-8 punts, un indicador d'agressivitat mitjana, i 8-10 punts, un senyal d'alarma per als pares i professors, indicant un alt grau d' agressió.

Prova d'estrès

En les declaracions d'aquesta prova, l'adolescent hauria de donar una de les tres respostes possibles: "No" (estimades en 0 punts), "Sí, segur" (estimades en 3 punts) i "Sí, de vegades" (estimades en 1 punt). El qüestionari està dissenyat per identificar si el nen és molest:

 1. Olor fort de perfum?
 2. Quan un amic o company de classe ha d'esperar tot el temps?
 3. Si algú riu constantment sense raó?
 4. Si els pares o professors sovint em ensenyen?
 5. Moltes converses en transport públic?
 6. Les persones gesticulant mentre es comunica?
 7. Quan em donen coses ininteressades i innecessàries?
 8. Quan dic la història del llibre que vull llegir?
 9. Si al cinema davant meu algú gira i parla constantment?
 10. Si algú mossega les ungles?

Els resultats d'aquesta prova per a la resistència de l'estrès per als adolescents es veuen així: 26-30 punts: el nen està en un estat de gran estrès, de 15 a 26 punts, només es molesta per coses molt desagradables, i les trivialitats de la llar no aconsegueixen treure'l de l'equilibri, menys de 15 punts, calma i protegida de l'estrès.

Prova d'ansietat per a adolescents

L'adolescent haurà d'avaluar si s'adapta a alguna de les declaracions a la següent escala: "Gairebé sempre" (classificada en 4 punts), "Sovint" (estimada en 3 punts), "De vegades" (dóna 2 punts) i "Mai" (dóna 1 punt). El qüestionari en si es veu així:

 1. Em sembla que sóc una persona molt equilibrada.
 2. Contentment és el meu estat normal.
 3. Sovint he d'estar nerviós i preocupat.
 4. M'agradaria ser tan feliç com els altres.
 5. Em sento com un fracàs.
 6. Quan penso en els meus assumptes i assumptes quotidians, em sento incòmode.
 7. Sempre estic concentrat, tranquil i amb sang freda.
 8. La meva autoconfiança és el que em falta.
 9. Sovint experimento tensió.
 10. El futur em fa por.

El resultat de 30 a 40 punts indica que l'ansietat s'ha convertit en un company constant del nen, de 15 a 30 punts, l'adolescent experimenta periòdicament l'ansietat, però això no afecta la seva psique, menys de 15 punts, l'estudiant no és propens a l'ansietat en general.